Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Labodje jezero

Porcijske sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za testo:
125 g moke,
125 g masla,
0,5 l vode, 
5-6 jajc,
Za kremo:
2,5 dl mleka,
12 dag sladkorja,
2 rumenjaka,
moka,
10 dag masla,
vanilin sladkor,
stepeno sladko smetano za dekoriranje.

Priprava recepta

Testo:
Vodo z maslom zavremo solimo in vanjo zakuhamo moko, ter odtsavimo z ognja. Mešamo neprestano, da se ohladi do te mere, da lahko masi dodajamo jajca eno po eno in dobro mešamo, da dobimo lepo kompaktno testo. Nadevamo si ga v dresirvo vrečko, ter na pekač oblikujemo podolgovate princeske ter pravtakšno število velikih s-ov, ki nam bodo služili za vrat laboda. Ter spečemo pri 180 °C približno 20 – 30 minut.
Nadev: 
Mleko, 7 dag sladkorja, oba rumenjaka in žlico presejane moke kuhamo nad paro, da se masa zgosti. Nato jo odstavimo in pustimo, da se ohladi. Med tem jo večkrat premešamo. Penasto umešamo maslo, preostali sladkor in vanilijin sladkor. Masleno in ohlajeno jajčno maso zmešamo ter dobimo kremo.

Pečene in ohlajene priceske prerežemo po dolgem, vanje nadevamo vanilijevo kremo, ter na vrhu nabrizgamo stepeno sladko smetano, ter pokrijemo z odrezanim delom. V obliki črke s pečeno testo vstavimo klinček, ki nam služi kot oko. Vrat potisnemo v kremo. Preostali vanilijevi kremi dodamo kakšen liker in sladko smetano, po želji dodamo barvilo, da dobimo tekočo omako, katero uporabimo za jezero. Ostalo prepuščam vaši domišliji.

Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top