Labodje jezero
Priprava recepta
Testo:
Vodo z maslom zavremo solimo in vanjo zakuhamo moko, ter odtsavimo z ognja. Mešamo neprestano, da se ohladi do te mere, da lahko masi dodajamo jajca eno po eno in dobro mešamo, da dobimo lepo kompaktno testo. Nadevamo si ga v dresirvo vrečko, ter na pekač oblikujemo podolgovate princeske ter pravtakšno število velikih s-ov, ki nam bodo služili za vrat laboda. Ter spečemo pri 180 °C približno 20 – 30 minut.
Nadev:
Mleko, 7 dag sladkorja, oba rumenjaka in žlico presejane moke kuhamo nad paro, da se masa zgosti. Nato jo odstavimo in pustimo, da se ohladi. Med tem jo večkrat premešamo. Penasto umešamo maslo, preostali sladkor in vanilijin sladkor. Masleno in ohlajeno jajčno maso zmešamo ter dobimo kremo.
Pečene in ohlajene priceske prerežemo po dolgem, vanje nadevamo vanilijevo kremo, ter na vrhu nabrizgamo stepeno sladko smetano, ter pokrijemo z odrezanim delom. V obliki črke s pečeno testo vstavimo klinček, ki nam služi kot oko. Vrat potisnemo v kremo. Preostali vanilijevi kremi dodamo kakšen liker in sladko smetano, po želji dodamo barvilo, da dobimo tekočo omako, katero uporabimo za jezero. Ostalo prepuščam vaši domišliji.