Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kuhana smetana – Panna cotta

Sladice
Panna cottaPixabay

Čas priprave: min

Število oseb: Sestavine za 10 oseb

Panna cotta Smetana

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

0,5 l. sladke smetane,
0,5 l.mleka,
6 listov celatine,
vanili sladkor,
beli rum,
12 dag sladkorja.

Priprava recepta

Priprava
Zelatino namocimo v mrzlo vodo. Mleko in sladko smetano zlijemo v lonec in ju segrevamo do zavretja, sladkamo, ter nato odstavimo. Namoceno in oeto celatino segrejemo, da postane tekoca, ter jo umesamo k sladki smetani. Na koncu dodamo se vanili sladkor in liker. Smetano nato nalijemo v poljubne modele.
Kuhani smetani lahko pojubno dodamo tudi sadje kot so jagode, maline, breskve, kiwi…
ce pa celimo, da ima nasa kuhana smetana kapico, ko jo zvrnemo na krocnik, pa predhodno svetlo rjavo skarameliziramo sladkor, ter ga damo na dno modelov ki morajo biti obvezno odporni na visoko temperaturo (plastika odpade), ter nato nalijemo sladko smetano.

Oglejte si sorodne recepte
Panna cotta z jagodami Panna cotta z jagodami
Ohrovt v smetanovi omaki Ohrovt v smetanovi omaki
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Keksi in drobno pecivo, Sladice

Nov recept za mini kokosove rezine

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top