KOLAč Z MEDOM
Priprava recepta
Testo:
V ponev damo med, sladkor in sodo bikarbono da se na počasnem ognju stopi, da dobi zlato rjavo barvo. V drugi, mal večji posodi, stepemo jajca. Stopljeno maso (med…) dodamo jajcem in hitro zmešamo, da se ne naredijo kepice. Zmesi dodamo moko. Vse skupaj dober premešamo. Moko dodajamo dokler ne dobimo trdo testo (ki gre stran od rok- kot testo za kruh). Razdelimo na 4 enake hlebčke in pustimo stati. Vsak hlebček posebej z valjarjem razgnetemo. Model posujemo z moko in nato položimo testo na zunanjo stran modela (priporočam kvadraten model za rolado, ker testo vzhaja in na manjših modelih pride predebela skorja. Testo ne razvaljajte do konca roba- da ga potem lahko spravite v model). Pečene hlebčke ohladimo.
Krema:
Skuhamo puding (vanilijo in malino): vsakega posebej (1 liter mleka, 2 pudinga, sladkor po želji). V kuhane dodamo po 1/2 margarine.
Prvo plast položimo v notranjost modela v katerem smo spekli testo (odvečne robove odrežemo stran). Namažemo jo s 1/2 pudinga maline, položimo naslednjo plast testa in jo namažemo s 1/2 pudinga vanilije, položimo 3 plast testa in jo namažemo s preostalo 1/2 pudinga maline, položimo zadnjo plast in jo namažemo s preostalo 1/2 pudinga vanilije.
Po vrhu posujemo naribano čokolado (ali premažemo s stopljeno čokolado). Priporočam naribano- lepš zgleda. Na koncu še posujemo kokos.
Pustimo, da se vse skupaj ohladi, nato pa še 4 ure hladimo v hladinku. Najboljše je, če ga zvečer naredite in pustite stati čez noč v hladilniku.
Nasvet
Kolač razrežemo na kvadratne kocke in postrežemo ob kavici ali čaju. (Mora biti mehak in sočen. če ni- je nekaj narobe).