Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jajčevci v solati

Kuhane solate
Jajčevci Melancani

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 velika jajčevca
sol
deviško olivno olje
kis
8 velikih strokov česna
2 zvrhani žlici peteršilja
žlica drobnjaka
2 zvrhani žlici bazilike
poper po okusu

Priprava recepta

Jajčevce operemo, jih narežemo na 1-1,5 cm debele kolute, jih močno posolimo in pustimo stati v cedilu pol ure. Nato dobro popivnamo izločeno tekočino in jajčevce spečemo na rahlo namaščenem namiznem žaru ali ponvi.
Zelišča nasekljamo, česen stisnemo in zmešamo z 1,5 dl olivnega olja in 4 žlicami kisa. Rezine jajčevca nalagamo v posodo v plasteh, vsako plast premažemo s polivko in malo popramo. V hladilniku naj stoji vsaj 1 uro.
Solata je okusna tudi, če jo pripravimo iz bučk.

Oglejte si sorodne recepte
Zvitki z jajčevcev, polnjeni s papriko in bučkami
Burikitas s špinačnim nadevom
Jajčevci na žaru
Polnjeni jajčevci
Puranove kroglice na paradižniku in jajčevcih
Marinirani jajčevci in bučke
Oglejte si tudi
Kuhane solate

Brokolijeva solata

Krompirjeve murke - Tople kumare s krompirjem
Kuhane solate, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Krompirjeve murke – Tople kumare s krompirjem

Kuhane solate

Solata iz testenin II

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top