Krompirjeve murke – Tople kumare s krompirjem
Priprava recepta
Tople kumare s krompirjem ali krompirjeve murke so odlična jed. Pripravimo pa jo tako, da se kumare olupi in nareži na tanke kolobarje, osoli jih in pusti, da spustijo vodo, nato pa se jih dobro odcedi in popopra.
Krompir olupi in skuhaj v slani vodi, odlij krompirjevo vodo, a je ne zavrži.
Na olju prepraži moko, da malo porumeni, dodaj malo na drobno narezane čebule in še malo prepraži, dodaj dobro odcejene kumare, premešaj in malo okisaj. Dodaj malo krompirjeve vode, prevri in dodaj k kuhanemu pretlačenemu krompirju.
Dobro premešaj in po potrebi (če je pregosto) dodaj še malo krompirjeve vode, premešaj (mora pa biti kar precej gosto). Stresi v skledo, po okusu še popopraj.
Skledo na sredo mize in v roke žlico!
Dober tek.
Nasvet
Vsaj pol ure po jedi ne pij - zaradi boljše prebave !