Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jajčevci s sirom

Vegetarijanske jedi
Jajčevci s sirom

Čas priprave: 70 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Jajčevci Melancani Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 jajčevca, skupaj približno 1 kg
50 dag skute
2 jajci
10 dag naribanega parmezana
6 žlic sesekljanega peteršilja
1 dl olivnega olja
0.5 l (domače) paradižnikove omake
25 dag mladega sira
sol in poper po okusu

Priprava recepta

Jajčevca razrežemo na 1 cm debele plošče, dobro nasolimo in zložimo v cedilo. Počivajo naj pol ure.

Medtem temeljito zmešamo skuto, jajca, parmezan in peteršilj; zmes osolimo in popopramo. Mladi sir razdrobimo ali grobo naribamo.

Jačevce dobro operemo in posušimo na papirnatih brisačah. V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja, da se zakadi; na vroče olje zložimo nekaj rezin jajčecev (kolikor jih gre v eni plasti v posodo), jih takoj obrnemo (da se ne bi preveč prepojili z oljem) in popčemo, da rahlo porjavijo. Pečene rezine odstranimo na papirnate brisače, da se odcedijo in postopek ponavljamo, dokler niso vse rezine jajčevcev pripravljene.

Pečico segrejemo na 200C.

Dno okroglega pekača s premerom 28 – 30 cm premažemo s polovico paradižnikove omake. Na omako zložimo tretjino rezin jajčevcev, na vsako rezino damo približno 1 žlico skutine zmesi, in vse skupaj potresemo z tretjino naribanega mladega sira.

Na sir razporedimo drugo tretjino jajčevcev, tako, da prekrijemo odprtine; po enakem postopku dodamo skutino zmes in posujemo z mladim sirom.

Prekrijemo s preostalimi jajčevci, prelijemo s paradižnikovo omako in posujemo s preostalim mladim sirom.

Jed pečemo na srednji mreži 25 – 30 minut, da lepo porjavi. Predno jo ponudimo, naj se vsaj 10 minut hladi izven pečice.

 

Nasvet

Jajčevci s sirom so samostojna jed, za lačne pripravimo še nekaj svežega belega kruha.

Oglejte si sorodne recepte
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Burikitas s špinačnim nadevom
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Puranova saltinbocca z jajčevci
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Jajčevec na žaru kot predjed
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Skutna smetanova torta
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Zvitki z jajčevcev, polnjeni s papriko in bučkami
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top