Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jagodni žličniki

Sladice

Čas priprave: min

Jagode

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

35dag svežih jagod, 3 liste žaletine(3g), 6dag sladkorja, 1,5dl sladke smetane, 5 dag maskarponeja. čokoladna mrežica 120g jedilne čokolade čokoladna omaka: 0,7dl sladke smetane, 10dag mlečne čokolade.

Priprava recepta

Sladkor razpustimo v segreti posodi in ga kristaliziramo, dodamo na krhlje narezane jagode. Jagode dušimo tako dolgo da se raspustijo. Ko so jagode razpustene dodamo sladko smetano in maskarpone. Zmes pretlačimo skozi cedilo ali pa zmiksamo s paličnim mešalmikom. Želatino namočimo v mrzlo vodo nato jo raztopimo nad soparo.  Raztopljeno žalatino primešamo jagodni masi in vse skupaj postavimo na hladno.

čokolado raztopimo in jo čez tanko odprtino nabrizgamo na peki papir v obliki mrežice ter postavimo na hladno. Iz jagodne mase oblikujemo žličnike jih položimo na krožnik zataknemo čokoladno mrežo, ter pokapamo s čokoladno omako. čokoladno omako naredimo iz raztopljene mlečne čokolade, ki smo ji primešali sladko smetano.

Oglejte si sorodne recepte
Jagode z balzamičnim kisom Jagode z balzamičnim kisom
Jagodne rezine Jagodne rezine
Jagode v vinu Jagode v vinu
Panna cotta z jagodami Panna cotta z jagodami
Skutne rezine z jagodičjem Skutne rezine z jagodičjem
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top