Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jabolčni zavitek

Sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 zavitek vlečenega testa
2 kg kislih jabolk
20 dag orehov
10 dag rozin
20 dag sladkorja
8 žlic suhih drobtin
1 žlička mletega cimeta
1 žlička mletih nageljnovih žbic
naribana lupinica in sok 1 limone
1 jajce
15 dag masla

Priprava recepta

Pečico ogrejemo na 180C.
Poglavitna skrivnost dunajsko-linškega jabolčnega zavitka so jabolčne lupine. Jabolka samo razrežemo, odstranimo peščice in krhlje z lupino vred narežemo na tanke rezine (multipraktik z nastavkom za rezanje je tu v veliko pomoč). Takoj jih pokapamo z limoninim sokom, da ne potemnijo.
Primeren pekač na tanko premažemo z maslom, ostanek masla pa raztopimo. List vlečenega testa položimo na krpo, ga na tanko premažemo z maslom ter do polovice obložimo z narezanimi jabolki. Jabolka posujemo z dobtinami, sladkorjem, grobo sesekljanimi orehi ter rozinami, cimetom, nageljnovimi žbicami in limonino lupinico. List previdno, vendar tesno zavijemo, zataknemo konce testa in prestavimo v pekač. Ko so vsi zavitki pripravljeni, jih premažemo s stepenim jajcem in damo pekač v pečico, na srednjo polico.
Jabolčni zavitek pečemo 35 minut. Ponudimo ga lahko vročega ali ohlajenega.

Nasvet

Dunajčani bodo vsakemu obiskovalcu razložili, da je jabolčni zavitek - čštrudelč - njihov izum. Kdor pa to pove v Lincu, tvega linč, kajti linčani so prepričani, da so si čštrudelč izmislili prav oni.

Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top