Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Guacamole – namaz iz avokada

Zelenjavne jedi

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 3

Število oseb: 4

Avokado Guacamole Jedi meseca

Loading...

Sestavine

200 g paradižnika, narezan na četrtino

500 g zrelega avokada (2-3 kom), narezan na koščke

90 g čebule

1 kos svežega čilija (odstranite semena)

20 g limetinega ali limoninega soka

Sol

10 g oljčnega olja

2-3 vejici svežega koriandra

Priprava recepta

V posodo dajte čebulo, čili, limetin sok, sol, oljčno olje in koriander, ter sesekljamo v Thermomixu ali multipraktiku. Dodajte paradižnik in avokado in miksajte dalje dokler ne dobite gladko maso. Namaz lahko postrežete takoj ali shranite v hladilniku.

Postrežemo s tortilja čipsom ali krekerji. Svež čili lahko zamenjate z 1 čajno žličko posušenega čilija ali s kajenskim poprom. Prilagodite čas mešanja glede na zrelost avokada in teksturo namaza.

Oglejte si sorodne recepte
Zelenjavni narastek iz palačink
Jabolka v solati z avokadom
Nov recept za mini kokosove rezine
Odličen recept za sajavčke - hitra priprava
Avokadova juha Avokadova juha
Martinov krožnik koline
Oglejte si tudi
Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Ohrovtov narastek s sirom
Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Ohrovtov narastek s sirom

Zelenjavne jedi

Žele sušenih paradižnikov

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top