Grenivkina pena z lešnikovimi makroni
Priprava recepta
1. Lešnike zmešajte s kakavom. čvrsto stepajte beljak ter vanj postopoma vsipajte sladkor in sol. Stepajte, dokler se sladkor ne raztopi. V sneg umešajte mešanico lešnikov in kakava.
2. Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140). Z maso napolnite vrečko za brizganje z luknjastim nastavkom. Na s papirjem za peko obložen pekač nabrizgajte približno 8 cm velike kroge in jih pecite približno 25 minut. Ohladite.
3. Namočite želatino. Olupite eno grenivko (tudi belo kožico), jo filetirajte in narežite na tanke rezine. Drugo grenivko iztisnite. Zmešajte sok grenivke, sok in lupino limete, jogurt, vanilin sladkor in sladkor. Po navodilu z embalaže raztopite želatino in jo zmešajte s 4 žlicami jogurtove mase. Med mešanjem jo dodajte preostali jogurtovi masi. čvrsto stepite beljak in smetano. Takoj ko se masa začne strjevati, previdno umešajte beljak in smetano.
4. Maso, tolarje iz makronov in rezine grenivke izmenjaje nalagajte v kozarce. Za približno 60 minut postavite na hladno.
Nasvet
Priprava približno 40 minut, na osebo približno 560 kcal, B: 12 g, M: 26 g, OH: 67 g.