Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Grenivkina pena z lešnikovimi makroni

Porcijske sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za tolarje iz makronov:
130 g sesekljanih lešnikov
1 žlico kakava
2 beljaka
80 g sladkorja
1 ščepec soli

Za peno:
3 liste želatine
2 rožnati grenivki
sok in naribano lupino neškropljene limete
250 g vaniljevega jogurta
1 zavitek vanilin sladkorja
70 g sladkorja
2 beljaka
150 ml smetane

Priprava recepta

1. Lešnike zmešajte s kakavom. čvrsto stepajte beljak ter vanj postopoma vsipajte sladkor in sol. Stepajte, dokler se sladkor ne raztopi. V sneg umešajte mešanico lešnikov in kakava.
2. Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140). Z maso napolnite vrečko za brizganje z luknjastim nastavkom. Na s papirjem za peko obložen pekač nabrizgajte približno 8 cm velike kroge in jih pecite približno 25 minut. Ohladite.
3. Namočite želatino. Olupite eno grenivko (tudi belo kožico), jo filetirajte in narežite na tanke rezine. Drugo grenivko iztisnite. Zmešajte sok grenivke, sok in lupino limete, jogurt, vanilin sladkor in sladkor. Po navodilu z embalaže raztopite želatino in jo zmešajte s 4 žlicami jogurtove mase. Med mešanjem jo dodajte preostali jogurtovi masi. čvrsto stepite beljak in smetano. Takoj ko se masa začne strjevati, previdno umešajte beljak in smetano.
4. Maso, tolarje iz makronov in rezine grenivke izmenjaje nalagajte v kozarce. Za približno 60 minut postavite na hladno.

Nasvet

Priprava približno 40 minut, na osebo približno 560 kcal, B: 12 g, M: 26 g, OH: 67 g.

Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top