Gratinirane marelice z marcipanovim nadevom
Priprava recepta
1. Prašek za puding zmešajte s 6 žlicami mleka. Preostalo mleko in sladkor zavrite. Umešajte vaniljev prašek, zavrite in odstavite. Rumenjaka in smetano razžvrkljajte in umešajte v puding. Kremo postavite v hladilnik in dobro ohladite.
2. Marelice očistite, prelijte z vrelo vodo, nato z mrzlo, olupite, prepolovite in odstranite koščice. Polovičke položite v namaščen pekač za narastke.
3. V pečici vklopite funkcijo žar. Marcipanovo maso narežite na majhne koščke in zmešajte z amarettom. Beljaka stepite v trden sneg, nekaj ga umešajte v marcipanovo maso, dodajte preostali sneg in premešajte.
4. V vsako polovičko marelice dajte nekaj marcipanove mase in jih po želji potresite z mandljevimi lističi. Pekač za kratek čas postavite v pečico, naravnano na žar. Marelice razporedite na ohlajeno vaniljevo kremo. Potresite jih s sladkorjem v prahu in okrasite z lističi mete ali melise.
Nasvet
Na osebo: približno 385 kcal, 11 g, M: 17 g, OH: 44 g. NA OHLAJENI VANILJEVI KREMI ENOSTAVNO NEBEŠKO! Dodaten namig Puding brez kože: da se na pudingu med ohlajanjem ne bo naredila kožica, površino tanko posujte s sladkorjem ali prekrijte s folijo za shranjevanje živil. Gratinirane marelice bodo slastne tudi z mandljevo ali karamelno kremo. Namesto vaniljevega praška za puding uporabite prašek drugega ustreznega okusa.