Fina krema s sadjem
Priprava recepta
1. Želatino namočite. Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake in 3 žlice sladkorja penasto stepite. Ožmite želatino. Smetano in želatino nekoliko segrejte, med nenehnim mešanjem dodajte stepene rumenjake in vse skupaj nad vročo vodno kopeljo mešajte tako dolgo, da se krema zgosti.
2. Umešajte marascino in kremo v hladni kopeli ohladite. Občasno jo premešajte.
3. Beljake in preostali sladkor stepite v trd sneg. Skupaj z ricotto ga previdno umešajte v kremo. Kremo razporedite v modelčke za sufle ali manjše skodelice in jih za vsaj 3 ure postavite v hladilnik.
4. Pripravite sadje in ga narežite v kroglice. V ponvi karamelizirajte rjavi sladkor in dodajte narezano sadje. Kremo prevrnite na krožnike, jo obložite s sadjem in postrezite okrašeno s praženimi pinjolami in z meto.
Nasvet
Priprava: približno 45 minut. Na osebo približno 540 kcal; B: 15 g, M: 28 g, OH: 53 g.