Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

čokoladni souffle

Porcijske sladice
Čokolada

Loading...

Sestavine

70 g sladkorja v prahu
55 g kakava v prahu
85 ml hladne vode
6 beljakov

Priprava recepta

Pečico segrejte na 190 Celzijevih stopinj. Modele za (souffle) tanko namastite z maslom. Zmešajte 1 žlico sladkorja in 1 žlico kakava v prahu in potresite po dnu in po straneh modelov. Višek otresite. Pomešajte ostanek kakava v prahu in vodo. Kuhajte na zmernem ognju in pustite da zavre neprestano mešajte s šibo. Odstavite z ognja. Iz beljakov stepite mehki sneg. Dodajte preostali sladkor in stepite v trd sneg. Eno četrtino snega zmešajte s čokoladno zmesjo in dobro premešajte. Dodajte ostanek snega in na rahlo premešajte. čokoladno zmes razporedite v modele napolnite jih do vrha.. Poravnajte površino in očistite robove modelov, tako da se prilepijo, ko se začnejo dvigovati. Pecite okoli 15 minut. Potresite s sladkorjem v prahu in takoj servirajte.

Oglejte si sorodne recepte
čokoladni drobir z orehi in rozinami
Beli čokoladni fondant Beli čokoladni fondant
Pečene banane s čokoladno omako
čokoladna pena z rumom
Čokoladni mousse z bučnim oljem
Brizgani čokoladni piškoti
Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top