čokoladni souffle
Priprava recepta
Pečico segrejte na 190 Celzijevih stopinj. Modele za (souffle) tanko namastite z maslom. Zmešajte 1 žlico sladkorja in 1 žlico kakava v prahu in potresite po dnu in po straneh modelov. Višek otresite. Pomešajte ostanek kakava v prahu in vodo. Kuhajte na zmernem ognju in pustite da zavre neprestano mešajte s šibo. Odstavite z ognja. Iz beljakov stepite mehki sneg. Dodajte preostali sladkor in stepite v trd sneg. Eno četrtino snega zmešajte s čokoladno zmesjo in dobro premešajte. Dodajte ostanek snega in na rahlo premešajte. čokoladno zmes razporedite v modele napolnite jih do vrha.. Poravnajte površino in očistite robove modelov, tako da se prilepijo, ko se začnejo dvigovati. Pecite okoli 15 minut. Potresite s sladkorjem v prahu in takoj servirajte.