Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

čokoladni korneti s kardamamom

Sladice
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 beljak
50 g sladkorja
15 g moke
15 g kakava v prahu
25 g stopljenega masla
50 g grenke čokolade

KARDAMOMOVA KREMA:
150 g stepene smetane
1 žlica sladkorja v prahu
1/4 čajne žličke zmletega kardamoma
1/2 žličke naribanega ingverja
25 g fino nasekljanega ingverja

Priprava recepta

Dva pekača pokrijemo s peki papirjem, namastimo model za kornete (če ga nimamo, si pomagamo z modelom za šamrole ali pa testo sami zvijemo).
Dobro zmešamo beljak in sladkor ter dodamo kakav in moko. Previdno umešamo maslo.
Na peki papir damo eno žlico testa in ga razmažemo v krog, premera 12 cm. Pečemo v vnaprej ogreti pečici pei 200 stop. C pribl. pet minut.
Še vroče testo odstranimo iz peki papirja s paleto in ga oblikujemo v kornet. Nadaljujemo še s preostalim testom.
čokolado razstopimo in vanjo potopimo vrhe kornetov. Ohladimo.
Smetano stepemo s sladkorjem in začimbami. Dodamo nasekljani ingver in maso napolnimo v kornete. postrežemo.

Oglejte si sorodne recepte
čarobna torta s pomarančno in čokoladno kremo
MANDLJEVI TOLARJI S čOKOLADNIM SLADOLEDOM
čokoladni tartufi
čokoladni hrbet
čokoladna pita
čokoladni sladoled
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top