Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

čokoladna pena z rumom

Sladice
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

15 dag čokolade v prahu
9 dl sladke smetane
4 jajčni beljaki
1.5 dag kakava
1.5 dag instant kave
18 dag sladkorja
1 dl ruma

Priprava recepta

V keramični posodi zmešamo čokolado in smetano ter postavimo posodo nad lonec z vročo vodo in mešamo, da se čokolada povsem stopi.
Beljake stepemo v trd sneg. Instant kavo zdrobimo v prah in skupaj s kakavom vmešamo v sneg. Po žličkah vtepemo še sladkor. V čokoladno maso zamešamo rum. Tri žlice snega vmešamo v čokolado, potem zlijemo vso čokoladno maso v beljake in previdno premešamo. S peno napolnimo servirne kozarce in za vsaj eno uro postavimo v hladilnik. Predno jo ponudimo, lahko peno okrasimo s stepeno sladko smetano.

Oglejte si sorodne recepte
Čokoladni kornet z kapuchinom Brizgani čokoladni piškoti
Čokoladni kornet z kapuchinom Sočni čokoladni rjavčki
Čokoladni kornet z kapuchinom Čokoladni kornet z kapuchinom
Čokoladni kornet z kapuchinom Dekadentna čokoladna torta
Čokoladni kornet z kapuchinom Pečene banane s čokoladno omako
Čokoladni kornet z kapuchinom čokoladni mousse
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top