čokoladna pena (mousse )
Oddaj svojo oceno
Priprava recepta
V primerni posodi na zelo blagem ognju raztopimo čokolado. Vanjo najprej vmešamo kavo, potem pomarančni liker ter zmes odstavimo, da se ohladi na sobno temperaturo. V ohlajeno zmes enega za drugim vmešamo rumenjake.
Beljakom dodamo ščepec soli in jih stolčemo v trd sneg. 2 dl smetane stepamo, da se strdi, potem vtepemo še sladkor. Nežno zmešamo sneg iz beljakov in stepeno smetano.
Približno tretjino mešanice beljakov in smetane zmešamo s čokoladno maso, potem tako čzmehčanoč čokoladno maso previdno vmešamo v preostali sneg. Peno prelijemo v skodelice in prestavimo v hladilnik za najmanj 2 uri, da se strdi.
Pred serviranjem čokoladno peno okrasimo s preostalo sladko smetano, ki jo stepemo z vanilijevim ekstraktom.