Biskvitna solza z bavarsko kremo in čokoladno jagodo na karamelnem
Priprava recepta
Rumenjake in polovico sladkorja penasto umešamo. Nato dodamo trd sneg v katerega smo vtepli drugo polovico sladkorja. Sneg primešamo skupno z moko, med katero smo zamešali pecilni prašek in limonino lupinico. Pekač obložimo s papirjem. Nanj zvrnemo testo in ga enakomerno razmažemo. Pečemo 15-20 minut. Testo mora bit zgoraj in spodaj enakomerno zapečen. Pečeno testo zvrnemo na desko s krpo ki jo predhodno potresemo s sladkornim prahom. Previdno odstranimo papir in še vroče testo zavijemo v krpo.
Bavarska krema:
Postopek priprave
Rumenjake in tretjino sladkorja penasto umešamo. Nato med mešanjem prilivamo vrelo mleko.. Kremo postavimo nad soparo in stepamo, da se zgosti. Odstavimo in pridamo v ½ dcl vode namočeno želatino v prahu. Razmešamo, da se želatina enakomerno porazdeli in razpusti. Kremi dodamo malo ruma in vanilijo. Mlačni kremi primešamo sneg iz beljakov med katerega smo vtepli preostali sladkor. To zmes nalijem v modele solzaste oblike ki smo jih predhodno obložili s biskvitnim testom. Postavimo na hladno da se krema strdi in ohladi.
čokoladne jagode:
Postopek priprave
Jagode operemo osušimo, namočimo v stopljeno čokolado do polovice in pustimo da se čokolada strdi. Postavimo na hladno.
Karamelni krožnik:
Postopek priprave
Iz kristalnega sladkorja naredimo karamel ga zlijemo na desertni krožnik ovit v alu folijo in namazan z oljem pustimo da se strdi.Previdno odluščimo strjen karamel od krožnika nanj serviramo ohlajeno bavarsko kremo in dekoriramo z čokoladno jagodo ter s stepeno sladko smetano.