Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Bela opera z višnjami

Porcijske sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za biskvit:
mandelj prah 40 g
sladkor kristal 25 g
sladkor v prahu 30 g
moka 50 g
kakav 20 g
naribana čokolada 10 g
beljak 2 kom
moka in maslo za ploščo

Za maso mousse:
Smetana 15 g
Rumenjak 1 kom
bela čokolada 100 g
ruma 20 g

Priprava recepta

Iz sladkorja v prahu in beljakov naredi sneg.
Zmešaj ostale sestavine in dodaj sneg in maso vlij na pekač, katerega smo predhodno namazali z maslom in posuli z moko.
Peči 8 do 10 min.
Pusti da se ohladi in razreži.

Nad soparo stopimo čokolado. Posebej stepemo smetano.
Pomešaj čokolado, rumenjak, rum, dodaj smetano.

V obročke (modelčki) daj biskvit , mousse, višnje
Glaziraj z temno čokolado / glace/.

Zmešaj sirup in čokolado za serviranje in dekoriraj z kandirano višnjo.

Nasvet

Dobra restavracijska sladica!!

Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top