Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo

Vegetarijanske jedi

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 4

Število oseb: 4

Ajda Ajdovi štruklji Gorgonzola Štruklji

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 50 dag fino mlete ajdove moke
  • 5 dl vode
  • sol, malo bele moke
  • Sestavine za nadev
  • Mleko 0,5l
  • Sladka smetana 0,2dl
  • Koruzna polenta 200g
  • Parmezan 50g
  • Gorgonzola 50g

Priprava recepta

Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo: Ajdovo moko damo v posodo, jo prelijemo z vrelo slano vodo, dobro premešamo in pustimo, da se ohladi.

Medtem pripravimo nadev za ajdove štruklje:

Mleko in malo vode zavremo. Osnovo rahlo solimo saj bomo uporabili gorgonzolo in parmezan. Ko osnova mleka in vode zavre stresemo vanjo; Koruzno polento gorgonzolo in parmezan. Na koncu, ko je zmes dovolj gosta ji dodamo sladko smetano zmešamo in ohladimo.

Ko je masa ohlajena ji dodamo jajca. Ajdovo testo razvaljamo nadevamo z nadevom in zavijemo v folijo. Folijo smo namazali z oljem.

Štruklje kuhamo približno 35 minut. Štruklje ponudimo k divjačini ali samostojno.

Oglejte si sorodne recepte
Njoki z gorgonzolo in rukolo
Sirovi štruklji z lešnikovo kremo in jagodami
Krompirjevi Štruklji
Ajdovi žganci
Riževi štruklji
Skutni štruklji
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top