Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo

Čas priprave: 60 min
Težavnost: 4
Število oseb: 4

Priprava recepta
Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo: Ajdovo moko damo v posodo, jo prelijemo z vrelo slano vodo, dobro premešamo in pustimo, da se ohladi.
Medtem pripravimo nadev za ajdove štruklje:
Mleko in malo vode zavremo. Osnovo rahlo solimo saj bomo uporabili gorgonzolo in parmezan. Ko osnova mleka in vode zavre stresemo vanjo; Koruzno polento gorgonzolo in parmezan. Na koncu, ko je zmes dovolj gosta ji dodamo sladko smetano zmešamo in ohladimo.
Ko je masa ohlajena ji dodamo jajca. Ajdovo testo razvaljamo nadevamo z nadevom in zavijemo v folijo. Folijo smo namazali z oljem.
Štruklje kuhamo približno 35 minut. Štruklje ponudimo k divjačini ali samostojno.