Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zapeljive mandljeve zvezdice

Keksi in drobno pecivo

Loading...

Sestavine

Za testo
200 g moke
1 jajce
125 g surovega masla
50 g sladkorja
pol zavitka limoninega sladkorja
pol zavitka rumovega sladkorja
1 noževo konico soli
Poleg tega še
1 rumenjak
50 g mandljevih lističev

Priprava recepta

1.Moko presejte na delovno površino, vtisnite vanjo jamico in v njo ubijte jajce. Maslo v kosmih položite okrog jamice na moko. Dodajte še sladkor, limonin in rumov sladkor ter sol. Vse sestavine s hladnimi rokami na hitro zamesite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo in ga za 60 minut položite v hladilnik.
2.Pečice segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Testo med 2 listoma prozorne folije ali na rahlo pomokani delovni površini razvaljajte približno 0,5 cm debelo. Z modelčkom izrežite zvezdice in jih v primerni razdalji položite na pekač, obložen s peki papirjem.
3.Rumenjak zmešajte z žlico vode in z njim premažite zvezdice. Potresite jih z mandljevimi lističi in jih v ogreti pečici pecite približno 12 minut. Zvezdice položite na kuhinjsko rešetko in jih pustite, da se popolnoma ohladijo. Hranite jih v dobro zaprti pločevinasti posodi. Zvezdice lahko položite v pozlačeno košarico in jo zaviljete v celofan. To je lahko privlačno darilo za gospodinjo, ko vas med prazniki povabijo v goste.

Nasvet

čas priprave: 45 minut 80 kcal na košček

Oglejte si tudi
Keksi in drobno pecivo, Sladice

Nov recept za mini kokosove rezine

Keksi in drobno pecivo, Sladice

Kokosovo pecivo s kislo smetano

Keksi in drobno pecivo

Božično suho pecivo

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top