Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Velikonočni venec z nadevom iz lešnikov in marelic

Sladice

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za kvašeno testo:
250 ml mleka
500 g moke
1 zavitek suhega kvasa
60 g sladkorja
60 g mehkega masla
1 jajce
1 ščepec soli
1 žličko naribane limonine lupine

Za nadev:
100 g suhih marelic
300 g mletih lešnikov
80 g sladkorja
3 žlice ruma

Poleg tega še:
rumenjak
1 žlico mleka
2 žlici marelične marmelade

Priprava recepta

1. Mleko segrejte le toliko, da bo mlačno. V skledo presejte moko. Dodajte suh kvas, sladkor, mlačno mleko, mehko maslo, jajce, sol in limonino lupino. Vse skupaj z ročnim mešalnikom zgnetite v gladko testo. Pokrijte s kuhinjskim prtičem in pustite na toplem vzhajati približno 30 minut.
2. Medtem zrežite za nadev marelice na drobne kocke. Nato v skledi dobro zmešajte lešnike, marelice, sladkor in rum. če je masa presuha, dodajte še malo ruma. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
3. Na pomokani delovni površini razvaljajte testo in ga zrežite na 3 trakove po 60 cm. Premažite jih z nadevom ter pri vsakem pustite en rob nenamazan. Nato jih po dolžini zvijte in iz njih spletite kito. Iz kite oblikujte venec in ga dajte na pekač, ki ste ga prekrili s papirjem za peko. V mleku razžvrkljajte rumenjak in s tem premažite venec. Pecite ga približno 40 minut. Venec nato vzemite iz pečice, ga previdno ločite od pekača ter postavite na kuhinjsko rešetko, da se popolnoma ohladi.
4. V nekaj vode zavrite marelično marmelado in z njo premažite velikonočni venec. Po želji ga potresite še s sladkorjem v prahu in nazadnje okrasite s kandiranimi sadeži, cvetnimi listi in z velikonočnimi pirhi.

Nasvet

Priprava približno 45 minut, na košček približno 390 kcal, B: 8 g, M: 19 g, OH: 45 g.

Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top