Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Vanilijeva Šarlota

Kreme

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 rumenjaki<BR>15 dag sladkorja<BR>5 dl mleka<BR>četrt vanilijenega stroka<BR>4 dag želatine<BR>5 dl sladke smetane<BR>1 žlica maraskina<BR>1 dag olja za mazanje modela<BR>2,5 sladke smetane<BR>kandirano sadje za okrasitev

Priprava recepta

Rumenjake&nbsp;in polovico sladkorja penasto umešamo. Nato počasi prilivamo vrelo mleko, v katerga smo dali vanilijin strok in preostali sladkor. Vse skupaj&nbsp; stepamo nad soparo tako dolgo da se ne zgosti. Odstavimo in ji primešamo v mrzli vodi namočeno želatino. Kremo stepamo še tako dolgo, da se povsem ohladi. Nato ji na rahlo primešamo stepeno sladko smetano in maraskino. Z oljem premažemo model za šaloto in damo vanj pripravljeno kremo. Z nekaj ur jo postavimo na hladno, da se dobro strdi. Strjeno zvrnemo na velk krožnik in jo okrasimo s stepeno sladko smetano sadjem in otroškimi piškoti. Šaloto lahko sestavimo iz dveh ali trh vrst po barvi in okusu različnih krem. Šaloto lahko obložimo še z rezinami biskvitne rulade ali pa damo koščke biskvita med kremo, preden jo vlijemo v model in postavimo v hladilnik ali zmrzovalnik.

Oglejte si tudi
Kreme

čokoladni liker

Kreme

Marelična krema

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top