Vanilijeva Šarlota
Priprava recepta
Rumenjake in polovico sladkorja penasto umešamo. Nato počasi prilivamo vrelo mleko, v katerga smo dali vanilijin strok in preostali sladkor. Vse skupaj stepamo nad soparo tako dolgo da se ne zgosti. Odstavimo in ji primešamo v mrzli vodi namočeno želatino. Kremo stepamo še tako dolgo, da se povsem ohladi. Nato ji na rahlo primešamo stepeno sladko smetano in maraskino. Z oljem premažemo model za šaloto in damo vanj pripravljeno kremo. Z nekaj ur jo postavimo na hladno, da se dobro strdi. Strjeno zvrnemo na velk krožnik in jo okrasimo s stepeno sladko smetano sadjem in otroškimi piškoti. Šaloto lahko sestavimo iz dveh ali trh vrst po barvi in okusu različnih krem. Šaloto lahko obložimo še z rezinami biskvitne rulade ali pa damo koščke biskvita med kremo, preden jo vlijemo v model in postavimo v hladilnik ali zmrzovalnik.