Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Sestavine in jedi
  • Moji priljubljeni recepti
  • Menu

Telečja osnova ali fond

Tople omake
Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

3 kg telečjih kosti 5 l vode 50 dag jušne zelenjave(čebula,korenje,por,zelena,koren peteršilja) 0,5 l vina

Priprava recepta

Kosti nasekamo jih blanširamo,operemo,zalijemo z vodo.Dodamo zelenjavo in kuhamo 4 ure kot juho.Nazadnje prilijemo vino.Med kuhanjem večkrat poberemo maščobo.Osnovo precedimo skozi krpo in jo uporabljamo za zalivanje svetlih mesnih omak.Lahko pa jo zgostimo z podmetom ali masleno kocko in jo uporabimo kot izpeljanko za nekater druge svetle omake.

Oglejte si sorodne recepte
Polnjeni telecji zrezki z zelenimi belusi Nadevani telečji file z zelišči
Polnjeni telecji zrezki z zelenimi belusi Telečji medaljon v pikantni omaki
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji zrezki z olivami in pršutom
Telečja obara z vodnimi žličniki Telečja obara z vodnimi žličniki
Polnjeni telecji zrezki z zelenimi belusi Nadevane telečja prsi
Polnjeni telecji zrezki z zelenimi belusi Polnjeni telečji zrezki z zelenimi beluši
Oglejte si tudi
Tople omake

Paradiznikova omaka

Tople omake

Omaka bigarde

Tople omake

Domača paradižnikova omaka

Zadnje objave

NOVO 11. 11. 19 66. Gostinsko turistični zbor, Ljubljana

NOVO 19. 08. 19 Čičerika – živilo prihodnosti?

Miti o veganstvu
NOVO 09. 05. 19 Miti o veganstvu
Špargljeve jedi
NOVO 12. 04. 19 10 okusnih špargljevih jedi

NOVO 18. 03. 19 Chefs Stage- International Gastronomy & Hospitality Congress, Šibenik 18.-19.3.2019

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top