Špinačni zavitek







Priprava recepta
Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev pekač, ki meri 33 * 23 cm obložimo s papirjem za peko. V kozici razpustimo maslo in dodamo špinačo. Pražimo dokler vsa tekočina ne izhlapi. Odstavimo, primešamo smetano, rumenjake, parmezan, muškatni orešček sol in poper. Beljake stepemo v trd sneg in ga na rahlo primešamo špinačni masi. mešanico namažemo na pripravljeni pekač in jo poravnamo. Pečemo 15 minut. Testo mora biti na dotik čvrsto. Pečeno zvrnemo na kos peki papirja in odluščimo tisti papir, na katerem se je pekla rolada. Zvijemo skupaj s svežim papirjem in malo ohladimo.
Za nadev zeleno olupimo in naribamo v skledo. Po okusu jo pokapamo z limoninim sokom. Sir s plemenito plesnijo in sveži sir zmešamo v gladko zmes ter jo skupaj z malo popra primešamo zeleni. Zavitek odvijemo, namažemo z nadevom in znova zvijemo tokrat seveda brez papirja. Zavitek ponudimo takoj ali pa ga ohlapno zavijemo in v hladilniku dodobra ohladimo.