Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Špinačni zavitek

Vegetarijanske jedi
Špinača

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

15 g masla,
225 g odcejene in sesekljane kuhane špinače,
150 ml smetane za stepanje,
4 velika jajca,
15 g naribanega parmezana,
muškatni orešček, sol in sveže zmlet črni poper.
NADEV:
250 g zelene,
75 g mehkega sira s plesnijo,
115 g skute.

Priprava recepta

Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev pekač, ki meri 33 * 23 cm obložimo s papirjem za peko. V kozici razpustimo maslo in dodamo špinačo. Pražimo dokler vsa tekočina ne izhlapi. Odstavimo, primešamo smetano, rumenjake, parmezan, muškatni orešček sol in poper. Beljake stepemo v trd sneg in ga na rahlo primešamo špinačni masi. mešanico namažemo na pripravljeni pekač in jo poravnamo. Pečemo 15 minut. Testo mora biti na dotik čvrsto. Pečeno zvrnemo na kos peki papirja in odluščimo tisti papir, na katerem se je pekla rolada. Zvijemo skupaj s svežim papirjem in malo ohladimo. 
Za nadev zeleno olupimo in naribamo v skledo. Po okusu jo pokapamo z limoninim sokom. Sir s plemenito plesnijo in sveži sir zmešamo v gladko zmes ter jo skupaj z malo popra primešamo zeleni. Zavitek odvijemo, namažemo z nadevom in znova zvijemo tokrat seveda brez papirja. Zavitek ponudimo takoj ali pa ga ohlapno zavijemo in v hladilniku dodobra ohladimo.

Oglejte si sorodne recepte
Špinačni rezanci z morskimi sadeži
Zapečena špinača
Lososove rezine s špinačo
Pita s špinačo in paradižnikom
Puranja rolada s špinačo
Domači Sojin Tofu s špinačo
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top