Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Špinačni cmoki

Vegetarijanske jedi
Špinačni cmoki

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 4

Število oseb: 2

Cmoki Špinača

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 25 dag starih žemelj
  • 1,5 dl mleka
  • 3 jajca
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 50 dag sveže (ali 30 dag vložene) špinače
  • 2 dag masla
  • približno 3 žlice drobtinic
  • 7 dag poltrdega sira (ovčjega)
  • sol, sveže zmlet poper
  • muškatni orešek, origano

Priprava recepta

Špinačni cmoki so super ideja za popestritev jedilnika.

Žemlje narežemo na centimeter velike kocke. Jajci razžvrkljamo v mleku in ju zlijemo na žemlje. Pustimo, da se žemlje nekoliko razmočijo.

Oprano špinačo prevremo, jo odcedimo in na drobno sesekljamo. Na maslu stekleno spražimo sesekljano čebulo in česen in dodamo špinačo. Namočenim žemljam dodamo pripravljeno špinačo, naribani sir, drobtinice, sol, poper, origano, naribani muškatni orešek in Vegeto.

Vse dobro premešamo in z mokrimi rokami oblikujemo cmoke. Damo jih kuhat v vrelo slano vodo in jih pri zmerni temperaturi kuhamo okrog 8 minut. Kuhane cmoke s penovko vzamemo iz vode in jih položimo na krožnik. Potresemo jih z naribanim sirom in prelijemo z raztopljenim maslom.

Ponudimo jih kot predjed ali glavno jed.

Oglejte si sorodne recepte
Zdrobovi cmoki Recept za Zdrobovi cmoki Ribja klobasica na sojinem pireju s špinačo
Zdrobovi cmoki Recept za Zdrobovi cmoki Špinačni zavitek
Zdrobovi cmoki Recept za Zdrobovi cmoki Zdrobovi cmoki
Zdrobovi cmoki Recept za Zdrobovi cmoki Pomladanska juha z mesnimi cmoki
Zdrobovi cmoki Recept za Zdrobovi cmoki Ajdovi cmoki
Zdrobovi cmoki Recept za Zdrobovi cmoki Špinačni njoki s puranjim ragujem
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top