Špinačni cmoki
Priprava recepta
Špinačni cmoki so super ideja za popestritev jedilnika.
Žemlje narežemo na centimeter velike kocke. Jajci razžvrkljamo v mleku in ju zlijemo na žemlje. Pustimo, da se žemlje nekoliko razmočijo.
Oprano špinačo prevremo, jo odcedimo in na drobno sesekljamo. Na maslu stekleno spražimo sesekljano čebulo in česen in dodamo špinačo. Namočenim žemljam dodamo pripravljeno špinačo, naribani sir, drobtinice, sol, poper, origano, naribani muškatni orešek in Vegeto.
Vse dobro premešamo in z mokrimi rokami oblikujemo cmoke. Damo jih kuhat v vrelo slano vodo in jih pri zmerni temperaturi kuhamo okrog 8 minut. Kuhane cmoke s penovko vzamemo iz vode in jih položimo na krožnik. Potresemo jih z naribanim sirom in prelijemo z raztopljenim maslom.
Ponudimo jih kot predjed ali glavno jed.