Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Špargljeva fritata

Vegetarijanske jedi
Špargljeva fritata

Čas priprave: 30 min

Šparglji

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 600 g krompirja
  • 6 jajc
  • 1400 g belušev
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 čebula
  • 2dc mleka
  • 2dcl smetane
  • Olje, maslo
  • Sol, sladkor in poper

Priprava recepta

Pristavite lonec z vodo in skuhajte krompir.

Medtem ko se krompir kuha pripravite šparglje. Olesenele dele špargljev odrežite, jih olupite ter jih narežite na grižljaj velike kose. Nato jih kuhajte v slani vodi približno 15 minut.

Odcejen krompir, olupite in narežite na rezine. Papriko narežite na kocke, čebulo olupite in sesekljajte.

Olje segrejte v dveh ponvah. V vsako dajte polovico čebule, belušev, paprike in krompirja. Začinite s soljo in poprom, ter pražite 5 do 8 minut.

Jajca razžvrkljajte s smetano, z mlekom, s soljo in poprom. Mešanico prelijte čez zelenjavo in pustite približno 10 minut, da se zapeče.

Oglejte si sorodne recepte
Rižota z beluši in gamberi
Beli šparglji s prekajenim lososom in holandsko omako
Šparglji z vinegretsko omako Beluši z vinegretsko omako
Juha iz belušev
Šparglji z bernaise omako Beluši z omako Bearnaise
Smetanova ribja juha z divjimi beluši
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top