Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Sočni čokoladni rjavčki

Keksi in drobno pecivo
Čokolada

Loading...

Sestavine

Za testo:
300 g moke
4 žlice kakava
poravnano žličko pecilnega praška
žličko cimeta
noževo konico mletih klinčkov
2 noževi konici muškata
100 g sončničnih semen
250 g surovega masla
370 g sladkorja
6 jajc

Za glazuro
200 g temne kuverture
žličko cimeta
noževo konico zmletih klinčkov
noževo konico vaniljevega stržena
60 polovičk orehovih jedrc

Priprava recepta

1.Zmešajte moko, kakav, pecilni prašek in sončnična semena. Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Maslo s sladkorjem penasto vmešajte, nato med mešanjem dodajajte posamezna jajca in na koncu narahlo vmešajte še moko.
2.Testo namažite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem, in ga pecite 20 do 25 minut. Še toplo ploščo razrežite na kvadratke 4 krat 4 cm in jih pustite, da se v pekaču ohladijo.
3.Za obliv sesekljajte kuverturo in jo raztopite na vroči vodni kopeli. Vmešajte začimbe in kolačke premažite s tekočo kuverturo. Počakajte, da se malo posušijo, jih obložite z orehi ter pustite, da se obliv popolnoma strdi.

Nasvet

čas priprave: 30 minut 120 kcal na košček Lisin namig: Namesto bučnih pešk lahko za pecivo uporabite tudi sesekljane orehe.

Oglejte si sorodne recepte
čokoladna torta
čokoladni souffle
čokoladni korneti s kardamamom
Biskvitna solza z bavarsko kremo in čokoladno jagodo na karamelnem
Čokoladni mousse z bučnim oljem
Kavno čokoladni mousse z mariniranimi oranžami
Oglejte si tudi
Keksi in drobno pecivo, Sladice

Nov recept za mini kokosove rezine

Keksi in drobno pecivo, Sladice

Kokosovo pecivo s kislo smetano

Keksi in drobno pecivo

Božično suho pecivo

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top