Sirov kolač s kakavovimi mrvicami
Priprava recepta
Vse sestavine za krhko testo gladko zgnetite. Testo oblikujte v kroglo, jo zavijte v folijo in postavite na hladno za 2 uri.
Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Na pomokani delovni površini ali med dvema plastema prozorne folije razvaljajte testo. Pekač za torto premera 26 cm namastite ali obložite s papirjem za peko. Obložite ga s testom in pecite približno 5 minut.
Za skutni nadev v skledi stepajte vse sestavine z metlico ročnega mešalnika pri srednji hitrosti 5 minut. Še tekočo zmes prelijte na predhodno pečeno testo in vse skupaj pecite še 60 minut pri isti temperaturi.
Sestavine za posip zmešajte v mrvice, jih po 1 uri pečenja stresite na kolač in pecite vse skupaj še 45 minut. če bo površina potemnela, pokrijte kolač z aluminijasto folijo. Ko je pečen, ga vzemite iz pečice in ga pustite v pekaču, dokler se ne ohladi. Preden ga ponudite, ga potresite s sladkorjem v prahu.
Nasvet
čas priprave: približno 40 minut hlajenje: približno 2 uri peka: približno 115 minut. Na košček 370 kcal, B: 6 g, M: 21 g, OH: 40 g Poseben namig Za ljubitelje sadja če imate radi sadni kolač, potresite po pečenem dnu dobro odcejene višnje, slive ali na koščke zrezana jabolka. Prelijte s skutnim nadevom in dokončajte kolač, kot je opisano v navodilih. Ta kolač lahko tudi zamrznete in ga lahko spečete vnaprej. Ko je ohlajen, ga zavijte v aluminijasto folijo in dajte v zamrzovalnik.