Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pita s špinačo in paradižnikom

Vegetarijanske jedi
Špinača

Loading...

Sestavine

1 zavitek zamrznjene špinače (450 g),
350 g listnatega testa,
1 strok česna,
2 čebuli,
200 g paradižnika,
1 žlico maščobe za peko,
sol, poper,
čili v prahu,
2 žlici creme fraiche ali kisle smetane,
150 g ovčjega sira.
2 žlici pinjol (lahko jih nadomestite z mandlji)

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Špinačo pustite, da se odtali, in jo odcedite. Rezine listnatega testa položite eno zraven druge in počakajte, da se odtalijo. čebulo in česen olupite ter sesekljajte. Paradižnik operite, mu odstranite nastavek za pecelj in narežite na enakomerne rezine.
2. V ponvi segrejte maščobo za peko in na njej stekleno prepražite čebulo in česen. Dodajte špinačo in jo med mešanjem dušite približno 5 minut. Nato jo pikantno začinite s soljo, poprom in čilijem ter na koncu umešajte še gladko zmešano creme fraiche oziroma kislo smetano.
3. Plošče listnatega testa položite tako, da se malce prekrivajo, in jih razvaljajte na velikost pekača za pito (premera 26 cm). Testo položite v pekač in oblikujte rob. Na testo naložite špinačo, nanjo pa rezine paradižnika. Na paradižnik naribajte sir in pito potresite s pinjolami. Pecite jo od 15 do 20 minut.

Nasvet

čas priprave približno 35 minut. Na osebo približno 560 kcal; B: 15, M: 42 g, OH: 29 g. Dodaten namig Zgostite z jajcem. če bo pripravljena špinača preveč tekoča, ko ji boste dodali creme fraiche, jo malce ohladite in zgostite z enim do dvema umešanima jajcema. Med peko bodo jajca maso lepo povezala in pita bo dobila čvrst nadev, ki ga boste zlahka rezali.

Oglejte si sorodne recepte
Špinačni cmoki Burikitas s špinačnim nadevom
Špinačni cmoki Špinačni rezanci z morskimi sadeži
Špinačni cmoki Špinačne palačinke s paradižniki
Špinačni cmoki Špinačni cmoki
Špinačni cmoki Zapečena špinača
Špinačni cmoki Lososove rezine s špinačo
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top