Burikitas s špinačnim nadevom
Čas priprave: 45 min
Težavnost: 5
Število oseb: 2
Priprava recepta
Listnato testo razvaljamo na debelino noža in iz njega izrežemo kroge s premerom 10 – 15 cm. Na sredino kroga položimo žličko nadeva, rob premažemo s stepenim jajcem in testo zapognemo čez zadev. Po robu spoj še utrdimo tako, da ga stisnemo z vilicami.
Zavitke zložimo na pomaščen pekač in jih premažemo s stepenim jajcem. Predno jih damo v pečico, naj počivajo 10 minut (to velja kot splošno pravilo za vse jedi iz listnatega testa).
Pečico ogrejemo na 190C. Burikitas pečemo na srednji mreži 10 – 15 minut, da se zlato zapečejo.
Ponudimo jih s kislo smetano, kot predjed ali prigrizek.
NADEV:
Špinačo dobro operemo in posušimo ter na drobno sesekljamo. Zmešamo jo s skuto, kislo smetano in jajcem ter po okusu popopramo in dosolimo.