Panetone
Priprava recepta
1.Kvas raztopite v mleku in pustite stati 10 minut.Nato <BR>ga dodajte k moki, ki ste jo zmešali s sladkorjem in <BR>soljo. Dodajte še rumenjake in maslo ter vse skupaj <BR>pregnetite v gladko testo. Pokrito naj vzhaja 30 minut.<BR>2.Rozine, citronat in kandirane češnje pokapljate z <BR>vinjakom. Model za kolače premera 18 cm namestite<BR>in ga s 15 cm širokim pergamentnim papirjem povišajte.<BR>Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj.<BR>3. Sadje zamesite v testo in s tem napolnite model. Panetone <BR>pecite 90 minut. če je treba, ga pokrijte z aluminijasto<BR>folijo. Ko je pečen, ga zvrnite in potrosite s sladkorjem.
Nasvet
če nimate modelov za panetone, lahko uporabite modele za mafine. če panetone kombiniramo s kakšnimi sadnimi omakami, lahko jih uporabimo kot restavracijske porcijske sladice.