Medenjaki
Priprava recepta
Moko presejemo, vanjo zmešamo sodo, začimbe in drobno sesekljane orehe. Posebej prevremo med, v žitni kavi pa kuhamo sladkor tako dolgo, da se za kuhalnico potegne nitka. K moki dodamo ohlajen med, kavo, jajce in s kuhalnico dobro zmešamo. Ker je testo gosto, si pri mešanju pomagamo z roko. Pokrito testo pustimo čez noč na hladnem. Naslednji dan ga na pomokani deski razvaljamo za centimeter na debelo, z obodcem zrežemo medenjake, jih polagamo na pomaščen pekač in v vroči pečici spečemo. Ohlajene s pomočjo čopiča premažemo z belim ledom. Medenjake pustimo nekaj dni na vležnem, da se zmehčajo.
Beli led:
V skledico presejemo sladkor v prahu, pridamo beljak in limonin sok. Mešamo, da se dobro veže in postane snežno bel. Z njim premažemo ali obrizgamo medenjake.