Mafini
Priprava recepta
Pečico segrejte na 200 stopinj. V skledi kremasto zmešajte margarino, čokoladno lešnikovo kremo in sladkor. Posebej zmešajte moko in pecilni ter skupaj z mlekom na hitro vdelajte v gladko maso.<BR><BR>V pekače za mafine namestite papirnate modelčke. Uporabite lahko tudi navaden pekač, na katerega postavite modelčke po dva skupaj, enega v drugega.Papirnate modelčke napolnite do roba z umešanim gladkim testom. V pečici jih pečemo približno 20 minut.
Nasvet
Pekač vzamite iz pečice in kolačke postavite na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.<BR><BR>Za glazuro previdno zmešajte rum in sladkor v prahu, tako da nastane gosta tekoča masa. Z njo namažite ohlajene mafine. Preko mafinov povlecite na tanke čokoladne cikcak črte in pustite da se posušijo.<BR><BR><BR>če želite posebno hrustljave mafine, uporabite namesto 300 g moke, samo 250 g. čokolado razpustimo, testa ne smemo mešati predolgo.