Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kaneloni iz bele polente s krompirjem, porom in polenovko

Vegetarijanske jedi
Kaneloni

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

300gr. ze pripravljene bele polente (precej trda),
200 gr. ostre moke;
500gr. kuhanega krompirja; 500 gr. kuhanega pora,
100 gr. pinolov, 50 gr. rozin zmeščanih v vodi; 200 gr. pelatov (paradižnik); peteršilj, rožmarin, hudi feferon, česen, olje, sol, poper;
4 jajca;
300gr. filetov polenovke, parmezan, kos slanine in kozarec filtrirane zelenjavne juhe.

Priprava recepta

Presejemo belo koruzno polento. Primešamo pšenično ostro moko in jajca, da dobimo homogeno zmes. Pripravimo krompir z oljem, česnom, slanino, rožmari- nom; potem krompirju dodamo por in polenovko na fine koscke in dodamo sol ter poper. Raztegnemo zmes in naredimo lasanje (10 cm po robu) Te nadevljemo s krompirjem, porom in polenovko in naredimo kanelone (zvitke). Te položimo v ponev, ki smo jo namazali z mlečnim maslom (putrom). Dalje pripravimo omako iz olja, česna, pelatov in rozin. To zmiksamo skupaj z zelenjavno juho, dodamo sol in hudi feferon. Dodamo še pinole. Z malo omake pokropimo kanelone in jih damo v pecico za 10 minut pri temperaturi 180 stopinj C. Nareže- mo na tanko peteršilj in ohladimo ostanek omake.

Oglejte si sorodne recepte
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni s skuto in brokolijem
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni na rimski način
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni s perutninskim nadevom
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Jurčkovi kaneloni
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top