Kaneloni iz bele polente s krompirjem, porom in polenovko







Priprava recepta
Presejemo belo koruzno polento. Primešamo pšenično ostro moko in jajca, da dobimo homogeno zmes. Pripravimo krompir z oljem, česnom, slanino, rožmari- nom; potem krompirju dodamo por in polenovko na fine koscke in dodamo sol ter poper. Raztegnemo zmes in naredimo lasanje (10 cm po robu) Te nadevljemo s krompirjem, porom in polenovko in naredimo kanelone (zvitke). Te položimo v ponev, ki smo jo namazali z mlečnim maslom (putrom). Dalje pripravimo omako iz olja, česna, pelatov in rozin. To zmiksamo skupaj z zelenjavno juho, dodamo sol in hudi feferon. Dodamo še pinole. Z malo omake pokropimo kanelone in jih damo v pecico za 10 minut pri temperaturi 180 stopinj C. Nareže- mo na tanko peteršilj in ohladimo ostanek omake.