Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Janež (finocchio ) s šampinjoni

Vegetarijanske jedi
Gobe Šampinjoni

Loading...

Sestavine

6 srednje velikih kobul janeža
50 dag šampinjonov
2 korena
2 rezini črnega kruha
2 stroka česna
100 dag masla
2 žlici olivnega olja
2 dcl kisle smetane
sol in poper po okusu

Priprava recepta

janež skuhamo v osoljeni in rahlo okisani vodi, blago naj vre 15 minut.
Kruh razrežemo na kockice in popečemo na 50 dag masla.
Korenje narežemo na tanke kolobarje in popečemo na olivnem olju, da po robovih potemni.
Šampinjone zrežemo na tanke lističe. Na 50 dag masla rahlo popečemo sesekljan česen (ravno toliko, da zadiši), dodamo šampinjone, popopramo in dušimo, da se gobe posušijo. Dodamo 2 žlici kisle smetane in kuhamo še 5 minut.
Pečico ogrejemo na 180 C.
Kuhane kobule janeža prerežemo na pol, malo izdolbemo in zložimo v pekač. Dušene gobe zmešamo s pečenim korenjem, kockicami kruha in dvema žlicama smetane ter z mešanico napolnem janeževe polovice. Premažemo s preostalo kislo smetano in pečemo 25 minut.

Nasvet

Janež ponudimo s kuhanim rižem ali krompirjem v kosih.

Oglejte si sorodne recepte
Ješprenova rižota z lisičkami Ješprenova rižota z lisičkami
Široko rezanci z lososom in šampinjoni
Polnjeni klobuki šampinjonov
Gobova pašteta
Postrv s porom in šampinjoni
Zavitek s šampinjoni
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top