Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Eklerji s karamelom

Keksi in drobno pecivo

Loading...

Sestavine

Za paljeno testo:
voda 0.5 l
margarina 120 g
moka 250 g
jajca 8 kom
sol

Za polnilo:
Vanili krema romansa 400 g
mleko 1000 g
aroma vanili 10 g
smetana 1000 g
kremfix 40 g

sladkor 300 g

Priprava recepta

Vodo in margarino solimo in zavremo
Dodamo moko in mešamo na srednje močnem ognju 9 do 10 min.
Odstranimo z ognja malo počakamo in ročno umešavamo jajce po jajce.

Maso poljubno nabrizgamo na plošče
Med vrste nanesemo voda damo na pečenje 25 min in ves čas ne odpiramo pečice.

Vanili kremo skuhamo dodamo aromo in ohladimo.
Smetano stepemo.

Prerežemo, pokrove pomočimo v karamel ali čokolado, najprej nabrizgamo kremo in nato še smetano ter pokrijemo.

Oglejte si tudi
Keksi in drobno pecivo, Sladice

Nov recept za mini kokosove rezine

Keksi in drobno pecivo, Sladice

Kokosovo pecivo s kislo smetano

Keksi in drobno pecivo

Božično suho pecivo

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top