čokoladni srčki


Priprava recepta
1. Marelice dobro seseklajte, pokapajte za žganjem in pustite malce stati. Nato jih zmešajte z mandeljni, začimbami, vanilijo, moko, pecilnim praškom in pomarančno lupino.
2. Segrejte sirup, trstni sladkov in maslo ter umešajte v zgornjo mešanico z metlico za gnetenje ročnega mešalnika. Testo naj na sobni temperaturi počiva približno 2 uri.
3. Pečico segrejte na 180 stopin (ventilatorsko na 160). Na pomokani delovni površini razvaljajte testo približno 5 mm debelo. Izrežite srčke, jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 8 do 10 minut. Ohladite jih na rešetki.
4. Temni in mlečni obliv raztopite ločeno nad vročo vodno kopeljo. Prelijte srčke in jih posušite.
5. Raztopite beli čokoladni obliv, ga prlijte v pergamentno vrečko in odrežite konico. S črtami okrasite piškote in jih posušite.