Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

čokoladni drobir z orehi in rozinami

Keksi in drobno pecivo
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

6 žlic žganja
125 g rozin
po 100 g orehov, indijskih oreškov, makadamije, olupljenih mandljev in lešnikov
800 g grenke kuverture
125 g kokosove maščobe
100 g zrezanih arancinov

Priprava recepta

1.Rozine preko noči namočite v segreto žganje.
2.Pečico segrejte na 225 (ventilatorsko na 205) stopinj. Orehe razpolovite in jih skupaj s preostalimi oreški in jedrci dajte na z aluminijasto folijo obložen pekač. Pražite jih 10 do 15 minut in ohladite.
3.Kuverturo s kokosovo maščobo raztopite na vodni kopeli in vanjo vmešajte rozine, oreščke in arancine. Pekač obložite z aluminijevo folijo, namastite z malo olja in nanj namažite zmes čokolade in oreškov. Ko se popolnoma ohladi, jo razrežite ali razlomite v koščke, velike približno 5 krat 5 cm.

Nasvet

čas priprave: 30 minut 100 kcal na košček

Oglejte si sorodne recepte
čokoladni kolač s hruškami in smetano
čokoladni hrbet
Beli čokoladni fondant Beli čokoladni fondant
Kolač s čokolado in višnjami
Čokoladni mousse z bučnim oljem
čokoladni srčki
Oglejte si tudi
Keksi in drobno pecivo, Sladice

Nov recept za mini kokosove rezine

Keksi in drobno pecivo, Sladice

Kokosovo pecivo s kislo smetano

Keksi in drobno pecivo

Božično suho pecivo

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top