Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Breskve, hruške

Keksi in drobno pecivo

Loading...

Sestavine

Testo:<BR>25 dag sladkorja v prahu<BR>1 jajce<BR>1 vanili sladkor<BR>2 dcl mleka<BR>1,5 dcl olja<BR>60 dag moke<BR>1 pecilni prašek<BR><BR>Nadev:<BR>20 dag mletih orehov<BR>2 dcl mleka<BR>1 rumenjak<BR>sladkor po okusu<BR>drobtine od vdolbinic<BR><BR>Dodatki:<BR>Kristalni sladkor<BR>jedilna barva ali<BR>ekstrat jagode, banane in pomaranče

Priprava recepta

Vse sestavine za testo z mešalnikom zmešamo in postavimo v hladilnik za najmanj tri ure. Oblikujemo&nbsp;poljubno velike kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Ne&nbsp; dajemo jih preblizu skupaj, ker narastejo. Pečemo jih pri 170 stopinjah, da dobijo lepo zlatorumeno barvo. Ko so ohlajene, jim izdolbemo vdolbinice za nadev, drobtine, ki pri tem ostanejo, pa zmeljemo in jih porabimo za nadev. Napolnimo vdolbinice, ter stisnemo po dve polovici skupaj, pomočimo v razredčen ekstrat (1:3, en del ekstrata, tri dele vode). V vsakega malo, da se barve lepo prelivajo. Nato povaljamo v sladkorju in polagamo na pladenj, kjer jih pustimo nekaj časa, da se osušijo.

Nasvet

Testo je dokaj mehko, zato ga moramo dati v hladilnik. Iz hladilnika jemljemo sproti količine, ki jo porabimo za en pekač. Delamo na pomokani površini. če bo pečica prevroča, bodo pokale. Iz te mase lahko delate tudi hruške, češnje,....Ko jih pomočite v ekstrat, je najbolje, da jih za kratek čas odložite na kuhinjsko brisačko, da vpije odvečne kapljice. Le tako bo izgled lep, ker se nanje ne bo prijelo preveč sladkorja. V ekstrat jih pomočimo zelo na hitro, da se testo ne napije preveč.

Oglejte si tudi
Keksi in drobno pecivo, Sladice

Nov recept za mini kokosove rezine

Keksi in drobno pecivo, Sladice

Kokosovo pecivo s kislo smetano

Keksi in drobno pecivo

Božično suho pecivo

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top