Breskve, hruške
Priprava recepta
Vse sestavine za testo z mešalnikom zmešamo in postavimo v hladilnik za najmanj tri ure. Oblikujemo poljubno velike kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Ne dajemo jih preblizu skupaj, ker narastejo. Pečemo jih pri 170 stopinjah, da dobijo lepo zlatorumeno barvo. Ko so ohlajene, jim izdolbemo vdolbinice za nadev, drobtine, ki pri tem ostanejo, pa zmeljemo in jih porabimo za nadev. Napolnimo vdolbinice, ter stisnemo po dve polovici skupaj, pomočimo v razredčen ekstrat (1:3, en del ekstrata, tri dele vode). V vsakega malo, da se barve lepo prelivajo. Nato povaljamo v sladkorju in polagamo na pladenj, kjer jih pustimo nekaj časa, da se osušijo.
Nasvet
Testo je dokaj mehko, zato ga moramo dati v hladilnik. Iz hladilnika jemljemo sproti količine, ki jo porabimo za en pekač. Delamo na pomokani površini. če bo pečica prevroča, bodo pokale. Iz te mase lahko delate tudi hruške, češnje,....Ko jih pomočite v ekstrat, je najbolje, da jih za kratek čas odložite na kuhinjsko brisačko, da vpije odvečne kapljice. Le tako bo izgled lep, ker se nanje ne bo prijelo preveč sladkorja. V ekstrat jih pomočimo zelo na hitro, da se testo ne napije preveč.