Biskvitni zvitek z jagodami







Priprava recepta
Po osnovnem receptu spečemo biskvit. Ko je pečen, mu odstranimo papir, na katerem se je pekel. Zvijemo ga s papirjem, na katerega smo ga prekucnili, in ga postavimo na hladno. Za nadev operemo jagode, jih odcedimo, razdelimo na 4 dele ( ali tudi pretlačimo skozi sito ) in malo osladkamo. Želatino namakamo 10 minut v hladni vodi, nato pa jo raztopimo v sopari in pustimo ohladiti. Medtem trdo stepemo smetano s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem in stepemo vanjo že ohlajeno želatinasto raztopino. Polovico tako pripravljene smetane zmešamo z jagodami. Biskvitni zvitek previdno razvijemo, ga napolnimo z jagodami, zmešanimi z smetano, in zopet zvijemo ter na tanko prevlečemo s stepeno smetano. Preostalo stepeno smetano nabrizgamo na zvitek kot okrasek.