Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Biskvitni zvitek z jagodami

Sladice
Biskvit

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za nadev:
700 g rdečih jagod,
6 listov želatine,
½ l smetane, sladkor,
1 zavitek vanilijevega sladkorja

Priprava recepta

Po osnovnem receptu spečemo biskvit. Ko je pečen, mu odstranimo papir, na katerem se je pekel. Zvijemo ga s papirjem, na katerega smo ga prekucnili, in ga postavimo na hladno. Za nadev operemo jagode, jih odcedimo, razdelimo na 4 dele ( ali tudi pretlačimo skozi sito ) in malo osladkamo. Želatino namakamo 10 minut v hladni vodi, nato pa jo raztopimo v sopari in pustimo ohladiti. Medtem trdo stepemo smetano s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem in stepemo vanjo že ohlajeno želatinasto raztopino. Polovico tako pripravljene smetane zmešamo z jagodami. Biskvitni zvitek previdno razvijemo, ga napolnimo z jagodami, zmešanimi z smetano, in zopet zvijemo ter na tanko prevlečemo s stepeno smetano. Preostalo stepeno smetano nabrizgamo na zvitek kot okrasek.

Oglejte si sorodne recepte
Panna cotta Biskvit z jabolkami
Panna cotta Biskvitna solza z bavarsko kremo in čokoladno jagodo na karamelnem
Panna cotta Biskvitni zvitek z jagodami
Panna cotta Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Panna cotta Lahka maslena biskvitna masa
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top