Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Avial

Vegetarijanske jedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 krompir
1 koren
1 paprika
10 dag stročjega fižola
20 dag cvetače
10 dag okre (neobvezno)
3 sveži feferoni (neobvezno)
1.5 dl jogurta
10 dag kokosove moke
1 žlička mlete kumine
1 1/2 žličke soli
1 žlica curry praška
50 dag masla (neobvezno)

Priprava recepta

Krompir olupimo in narežemo na kocke. Koren razrežemo na kolesca, stročji fižol, papriko in okro pa na 3 – 4 cm dolge kose. Cvetačo razlomimo na cvetove. če se odločimo uporabiti ostre feferone, je najbolje, da jih jedi dodamo kar cele, saj jih lahko odstranimo, če se nam med kuhanjem zazdi, da postaja avial preveč pekoč.
V globjem loncu prelijemo zelenjavo z četrt litra vode, osolimo, pokrijemo in na srednjem ognju kuhamo 10 – 12 minut, da se zelenjava zmehča.
Med tem v mešalniku zmiksamo jogurt, kokosovo moko, curry prašek in kumino.
Lonec odstranimo z ognja in odlijemo večino tekočine, tako, da je bo na dnu ostalo le za pol prsta. Zelenjavo prelijemo z jogurtovo mešanico, previdno premešamo in na najblažjem ognju kuhamo še 5 minut. Jed sme le rahlo brbotati, lonec tudi pogosto pretresemo, da se avial ne prime. Ponudimo vročega.

Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top