Avial
Priprava recepta
Krompir olupimo in narežemo na kocke. Koren razrežemo na kolesca, stročji fižol, papriko in okro pa na 3 – 4 cm dolge kose. Cvetačo razlomimo na cvetove. če se odločimo uporabiti ostre feferone, je najbolje, da jih jedi dodamo kar cele, saj jih lahko odstranimo, če se nam med kuhanjem zazdi, da postaja avial preveč pekoč.
V globjem loncu prelijemo zelenjavo z četrt litra vode, osolimo, pokrijemo in na srednjem ognju kuhamo 10 – 12 minut, da se zelenjava zmehča.
Med tem v mešalniku zmiksamo jogurt, kokosovo moko, curry prašek in kumino.
Lonec odstranimo z ognja in odlijemo večino tekočine, tako, da je bo na dnu ostalo le za pol prsta. Zelenjavo prelijemo z jogurtovo mešanico, previdno premešamo in na najblažjem ognju kuhamo še 5 minut. Jed sme le rahlo brbotati, lonec tudi pogosto pretresemo, da se avial ne prime. Ponudimo vročega.