Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Postrv polnjena z gobami

Sladkovodne specialitete

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 velika postrv, 0.6 – 0.8 kg
20 dag gob
10 dag masla
2 majhni čebuli
2 žlici limoninega soka
4 rezine belega kruha
1/2 žličke majarona
1 žlica sesekljanega peteršilja
sol in poper po okusu
1 dl suhega belega vina (npr. briški beli pinot)
1 limona (okras)

Priprava recepta

Očiščeno postrv osolimo in pokapljamo z žlico limoninega soka. Počiva naj 20 minut.
Kruh razrežemo na drobne kockice. Gobe narežemo na tanke lističe. čebuli drobno sesekljamo in pražimo na 5 dag masla, da postekleni (nikakor ne sme porjaveti!). Dodamo gobe, preostali limonin sok in na blagem ognju odkrito dušimo 5 minut. Vmešamo kruh in odstavimo, da se zmes ohladi. Šele potem osolimo in popopramo ter vmešamo peteršilj in majaron.
Pečico segrejemo na 175 C.
Postrv napolnimo z ohlajeno mešanico, odprtino zapnemo z zobotrebci ali zašijemo z belo nitjo. Plitev pekač premažemo s preostalim maslom, nanj položimo postrv in zalijemo z belim vinom. Postrv pečemo 30 minut, da se zlato zapeče; medtem jo večkrat prelijemo s sokom iz pekača, obrnemo pa jo le enkrat.
Polnjeno postrv ponudimo vročo, okrašeno z rezinami limone.

Oglejte si tudi
Losos s krompirjem malo drugače
Ribje jedi, Sladkovodne specialitete

Losos s krompirjem malo drugače

Sladkovodne specialitete

V pečici pečeni smuč z masleno vinsko omako, in prilogo

Sladkovodne specialitete

Postrv file z mandlji

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top