Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Poprov zrezek s črnim korenom in krompirjevimi tolarji

Vegetarijanske jedi
Črni riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za krompirjeve tolarje:
400 g mokastega krompirja
sol
8 paradižnikov v olju
po 4 žlice belih drobtin in jedilnega škroba
2 rumenjaka
1/2 šopka drobnjaka, sesekljanega
poper
muškat
2 žlici masla

Za zelenjavno prilogo:
600 g črnega korena
sok ene limone
3 žlice moke
sol
1 žlico masla
100 ml zelenjavne juhe
200 ml mleka
poper * muškat
1/2 šopka peteršilja, sesekljanega

Priprava recepta

1. Krompir olupite, operite in prepolovite ter nato približno 25 minut kuhajte v slani vodi.
2. črn koren olupite pod tekočo vodo. Da se ne bi obarval, v skledo z vodo kanite nekaj limoninega soka, dodajte 2 žlici moke in ga položite vanjo. Zelenjavo na koncu še enkrat oplaknite, jo odcedite in zrežite na grižljaj velike koščke. črn koren nato denite v vrelo slano vodo in ga, odvisno od debeline, kuhajte od10 do 15 minut.
3. Krompir odcedite, počakajte, da izpari, nato pa ga stlačite s stiskalnico za krompir. Paradižnike odcedite in zrežite na koščke. Krompirju dodajte drobtine, jedilni škrob, rumenjaka, paradižnik, drobnjak in sestavine zgnetite v testo. Začinite ga s soljo, poprom in muškatom ter iz zmesi oblikujte 4 do 5 cm velike tolarje. V ponvi segrejte maslo in na njem z obeh strani približno 3 minute pecite krompirjeve tolarje, da postanejo hrustljavi, po koncu peke pa jih postavite na toplo.
4. Za pripravo zelenjavne priloge v posodi segrejte 1 žlico masla in na njem rahlo zarumenite 1 žlico moke. Med mešanjem počasi prilijte zelenjavno juho in mleko, vse skupaj zavrite in nekoliko povrite. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. črn koren vzemite iz vode, ga odcedite in položite v omako. Posujte s peteršiljem.
5. Zrezke osušite in jih z obeh strani približno 3 minute pecite na vročem stopljenem maslu. Zmanjšajte temperaturo in mesu dodajte poprova zrna. Ponev na pol pokrijte in meso po želji pecite še od 2 do 4 minute. Začinite s soljo in poprom ter meso vzemite iz ponve. Zrezke za približno 5 minut postavite še v pečico, segreto na 85 stopinj (brez ventilatorja).
6. Zrezke porazdelite po krožnikih skupaj z omako, ki je nastala pri peki mesa, krompirjevimi tolarji in črnim korenom. Po želji jed okrasite z zelišči.

Nasvet

Priprava približno 40 minut; na osebo: približno 530 kcal; B: 54 g, M. 19 g, OH: 36 g.

Oglejte si sorodne recepte
Mesna štruca s črnim rižem
Črni riž v exotic solati Črni riž v exotic solati
Polnjene buče s črnim rižem zapečene v pečici
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top