Poprov zrezek s črnim korenom in krompirjevimi tolarji







Priprava recepta
1. Krompir olupite, operite in prepolovite ter nato približno 25 minut kuhajte v slani vodi.
2. črn koren olupite pod tekočo vodo. Da se ne bi obarval, v skledo z vodo kanite nekaj limoninega soka, dodajte 2 žlici moke in ga položite vanjo. Zelenjavo na koncu še enkrat oplaknite, jo odcedite in zrežite na grižljaj velike koščke. črn koren nato denite v vrelo slano vodo in ga, odvisno od debeline, kuhajte od10 do 15 minut.
3. Krompir odcedite, počakajte, da izpari, nato pa ga stlačite s stiskalnico za krompir. Paradižnike odcedite in zrežite na koščke. Krompirju dodajte drobtine, jedilni škrob, rumenjaka, paradižnik, drobnjak in sestavine zgnetite v testo. Začinite ga s soljo, poprom in muškatom ter iz zmesi oblikujte 4 do 5 cm velike tolarje. V ponvi segrejte maslo in na njem z obeh strani približno 3 minute pecite krompirjeve tolarje, da postanejo hrustljavi, po koncu peke pa jih postavite na toplo.
4. Za pripravo zelenjavne priloge v posodi segrejte 1 žlico masla in na njem rahlo zarumenite 1 žlico moke. Med mešanjem počasi prilijte zelenjavno juho in mleko, vse skupaj zavrite in nekoliko povrite. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. črn koren vzemite iz vode, ga odcedite in položite v omako. Posujte s peteršiljem.
5. Zrezke osušite in jih z obeh strani približno 3 minute pecite na vročem stopljenem maslu. Zmanjšajte temperaturo in mesu dodajte poprova zrna. Ponev na pol pokrijte in meso po želji pecite še od 2 do 4 minute. Začinite s soljo in poprom ter meso vzemite iz ponve. Zrezke za približno 5 minut postavite še v pečico, segreto na 85 stopinj (brez ventilatorja).
6. Zrezke porazdelite po krožnikih skupaj z omako, ki je nastala pri peki mesa, krompirjevimi tolarji in črnim korenom. Po želji jed okrasite z zelišči.
Nasvet
Priprava približno 40 minut; na osebo: približno 530 kcal; B: 54 g, M. 19 g, OH: 36 g.