Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ohrovt v smetanovi omaki

Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi
Ohrovt v smetanovi omaki

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 4

Število oseb: 4

Ohrovt Smetana

Loading...

Sestavine

500 g ohrovta,
Poper iz mlina, sol,
1 čebula,
100 ml sladke smetane,
50 g margarine,
1/8 l zelenjavne juhe iz kocke,
2 žlički gorčice,
Sladkor.

Priprava recepta

Ohrovt razrežite na štiri kose, odstranite trdi kocen in ga narežite na tanke trakove.

Narezani ohrovt blanširajte v slanem kropu 3 minute, nato ga zlijte v cedilo, prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite. čebulo olupite, drobno sesekljajte in stekleno opražite v 30 g margarine.

Dodajte odcejeni ohrovt, na hitro podušite zalijte z juho in smetano ter med mešanjem kuhajte 10 minut. Vmešajte gorčico in začinite s soljo, poprom in ščepcem sladkorja.

Oglejte si sorodne recepte
Ohrovtov narastek s sirom Ohrovtov narastek s sirom
Ohrovtov narastek s sirom Brstični ohrovt z makom
Ohrovtov narastek s sirom Polnjeni ohrovtovi listi
Ohrovtov narastek s sirom Ohrovtove sarmice z govejim jezikom
Ohrovtov narastek s sirom Ajdova in prosena kaša v ohrovtovem listu
Ohrovtov narastek s sirom Ajdova in prosena kaša v ohrovtovem ovoju
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top