Kulinarični dogodek na posestvu Steyer
Ob svetovnem dnevu žena so na posestvu Steyer v Apačah pripravili pomladni večer s posebnim kulinaričnim razvajanjem. Obiskovalci so ob tej priložnosti poskusili odlično hrano ob spremljavi prvovrstnih vin.
Vinogradništvo Steyer vina, ki slovi kot hiša dišečega traminca že tretjo generacijo nadaljuje zgodbo tradicije vrhunskih vin. Vinar Danilo Steyer je prevzel družinsko vinarstvo, ki sega vse v leto 1938. Pri razvoju njihovega vinogradništva pomembno vlogo igra vsa družina, kjer vsak posameznik prispeva svojo nezamenljivo in enkratno vlogo. Njihova vina se ponašajo z mnogimi medaljami doma in po tujini. V okviru svoje znamke ponujajo tri linije vin. Ena izmed njih so sveža in mladostna vina, primerna za vse trenutke. Drugi dve liniji, ki sta poimenovani po sinu Marku in hčeri Vaneji, pa ponujata zrela, bolj bogata, prestižnejša vina, predikate ter penine za posebne priložnosti in popolne užitke. V prenovljeni kleti z moderno tehnologijo za predelavo grozdja in pridelavo grozdja, ki se uvršča med najsodobnejše kleti v Sloveniji, je prostora za kar 110 tisoč litrov vina v nerjavečih sodih ter 20 litrov vina v lesenih sodih.
Vsako leto na svojem posestvu organizirajo tudi nekaj kulinaričnih dogodkov in se tako uvrščajo med ponudnike vrhunskih vin in kulinarike. Harmonijo okusov sta ob tokratnem dogodku za dan žena soustvarila kombinacija izbranih vin hiše Steyer in jedi izpod rok chefa Slaviše Amidžića.
Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji.