Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zarebernica na floretinski način

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Zarebernica na floretinski način

Težavnost: 4

Število oseb: 4

Govedina Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1,200 kg mlade govedine (ledja s filejem), ki ga prerežite na dve polovici, sol in poper.

Priprava recepta

Zarebernica na floretinski način je nastala v noči sv. Lovrenca (9-10 avgust) v Firencah, ko se je pekla teletina na žaru po trgih. Ime je dobil od angleških izletnikov. Izraz “beef steak” so Florentici poimenovali “bisteca”.

Za zrezek se uporabi izključno teletina ali mlada govedina in sicer ledja s filejem in kontrafilejem ter kostjo v obliki T v sredini. Ne sme biti debelejši od 2 prstov in tehta naj najmanj 600-800 gr. Mesa ne smete potolči, in naj bo debelo 2,5 cm.

Močno zagrejte žar in nanjo položite zrezke. Ko se na površini pojavijo kapljice krvavega soka, kotlet obrnete, solite in poprajte. To ponovite, ko zrezek spet obrnete, vendar ga ne prepičite z vilico.če nimate možnosti, da kotlete pripravite na žaru, jih lahko pripravite v močno zagreti železni ponvi. Pripravite ga na enak način kot že opisano zgoraj.

Preden servirate ga orositi z malo surovega olivnega olja in pokropite z limono.

Oglejte si sorodne recepte
Priprava govedine po lovsko Govedina po lovsko
biftek s konjakomPixabay Biftek s konjakom
biftek s konjakomPixabay Nadevane telečja prsi
biftek s konjakomPixabay Goveja juha z rezanci in jetrnimi cmočki
biftek s konjakomPixabay Ohrovtove sarmice z govejim jezikom
biftek s konjakomPixabay Telečje ledvice z žganjem
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top