Vino iz Piemonta
Priprava recepta
Narežite meso na manjše kose, narežite pancetto in ga dajte v skledo skupaj z zrezano zelenjavo s in s tančico z dišavami. Izlijte nanj vino barolo ter pokrijte s krožnikom in pustite naj marinira na hladnem prostoru, vendar ne v hladilniku. Od časa do časa meso obrnite.V ponvi prepražite ostanek zmlete pancete. Nato dodajte meso, ki ste ga odcedili in narahlo posipali z moko. Nato vso marinado vlijte v ponev in pustite zavreti. Po desetih minutah odstarnite vrečko, posolite in pokrijte ter kuhajte do konca na majhnem ognju. Odstranite meso in ga pustite na toplem, med tem ko omako precedite. Omako dajte nazaj na ogenj, da se zgosti, regolirajte sol in dodajte vanjo malo brandyja. Po nekaj minutah vrenja del omake izlijte na meso, ki ste ga pred ten narezali na kose. Servirajte s polento ali pirejem. Ostalo omako pa dajte v toplo omačnico (posodo).