Piščanec z zelenjavo v aspiku







Priprava recepta
čebulo olupimo in prerežemo na pol. Korena ostrgamo in operemo. Piščanca damo v lonec in prilijemo toliko vode, da jo pokrije. Dodamo čebulo, korenje in sol ter kuhamo 1uro. Piščanca vzamemo iz juhe, juho precedimo in ohladimo. Želatino namočimo v mrzli vodi. Odmerimo 1l piščančje juhe in jo znova segrejemo. Želatino dobro ožmemo in nato razpustimo v vreli juhi. Žolčasto tekočino začinimo s kisom, worcestrsko omako in poprom. Skledo za narastke oblijemo s skodelico še tekoče žolce.Postavimo jo v hladilnik, da se plast strdi. Piščančje meso odluščimo od kože in kosti in ga zrežemo na koščke. Korena zrežemo na ploščice. Grah zdušimo in ohladimo. Jajci olupimo in zrežemo na rezine. Paradižnika operemo, obrišemo in zrežemo na rezine. Prav tako pripravimo kumarico. Vse sestavine zdevamo na ohlajeno želatino v posodi za narastke. Zalijemo jih s preostalo žolco in postavimo skledo v hladilnik, da se želatina popolnoma strdi. Preden jed ponudimo, jo potresemo s svežim grobo zmletim črnim poprom.