Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Bučke po napolitansko

Vegetarijanske jedi
Bučke

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

300 gr. Bučk,
3 paradižnike zrele in sveže
1 vršiček feferona,
1 šopek peteršilja,
malo (po možnosti svežega) origana,
4 žlice olivnega olja,
1 strok česna,
sol, poper.

Priprava recepta

Operemo in sesekljamo peteršilj. Olupimo Bučke in jih operemo. Nato osušimo in narežemo na rezine. V vrelo vodo vržemo paradižnike, jih olupimo in očistimo seme. Odstranimo vegetarijansko vodo čstisnemo.V ponvi zagrejemo olje,dodamo olupljen stisnjen česen in feferon. Nato dodamo in razporedimo v ponev Bučke in jih pražimo 15 minut. Občasno jih zmešamo z leseno žlico. Dodamo sol in poper. Nato dodamo še paradižnik, malo peteršilja in origano. Vse skupaj na srednje močnem ognju kuhamo 7-8 minut. Na koncu snamemo z ognja, vse posipamo z ostankom peteršilja, še toplo serviramo

Oglejte si sorodne recepte
Polnovredni peresniki z bučkami
Rezanci z bučkami Rezanci z bučkami
Zvitki z jajčevcev, polnjeni s papriko in bučkami
Koruzna polenta z bučkami in paradižnikom
Puranja stegna z bučkami in olivami
Jagnječja zarebrnica z rdečim zeljem, bučkami, kremno polento, dimljeno skuto in jurčki
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top