Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

V pečici pečena Martinova gos

Jedi iz perutnine
Gos

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

okrog 3 do 3,5 kg, težka gos,
sol,
majaron,
poper,
rožmarin
jabolka,
suhe slive,
rozine

Priprava recepta

Gosko po potrebi očistimo nad ognjem požgemo morebitno ostalo perje in jo ponovno dobro operemo in osušimo.
Peruti in bedra z vrvico privežemo ob trup. Iz začimb si naredimo mešanico in z njo od zunaj in znotraj natremo gosko. Jabolka narežemo na četrtine in z njimi nadevamo gosko prav tako nadevamo z suhimi slivami in rozinami. Gosko damo v pekač. Posebej v ponvici segrejemo 2 dcl olja s katerim prelijemo gosko, zalijemo s kokošjo juho in damo peč v pečico pri 175 C 1 uro in pol. Na polovici pečenja gosko obrnemo po potrebi proti koncu pečenja temperaturo zvišamo, da je goska lepo zapečena.

Nasvet

Kot priloga h goski se odlično poda dušeno rdeče zelje, zabeljeni mlinci z ocvirki in pečeno nadevano jabolko.

Oglejte si sorodne recepte
Pršutova rolada z gosjimi jetri in mariniranimi figami v rdečem vinu
Martinova gos
Martinova gos
Pečena gos z zelišči
V pelinu dušena gos z nadevom iz jabolk in kruha
Pečena gos z nadevom iz jabolk in orehov
Oglejte si tudi
Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Pečena gos z nadevom iz jabolk in orehov

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Jedi iz perutnine

Pečen kapun z jogurtom in medom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top